General

Grand Design: House of the Year fans mock ‘ridiculous’ and ‘hideous’ home with very strange roof

Grand Design: House of the Year fans mock 'ridiculous' and 'hideous' home with very strange roof

GRAND Design: House of the Year viewers slammed a “hideous” property with an “eyesore” for a roof.

In the pioneering houses category, host Kevin McCloud and the experts explored a home with a mountain on the roof.

5

Grand Design fans were horrified by a ‘hideous’ property on tonight’s showCredit: Channel 4
Kevin McCloud was stunned by a striking foam aluminium roof

5

Kevin McCloud was stunned by a striking foam aluminium roofCredit: Channel 4
The couple opted for a two-dimensional silhouette of a mountain

5

The couple opted for a two-dimensional silhouette of a mountainCredit: Channel 4

Property expert Kevin visited a property in southeast London called Mountain View, with a metal mountain scape sitting over a one-off building where demolished walls are shelves and tables have hairy rubber legs.

Kevin met owners Matt, who is an architect and civil servant Laura, who live with their young children.

The living room had been renovated and the rest of the property had been remodelled, including the family area, bedroom, bathroom and utility room.

It is finished with a two-dimensional silhouette of a mountain made of foamed aluminium.

King Charles fights to save £45m home in Grand Designs-style property show
Grand Designs' Kevin McCloud, 63, secretly marries girlfriend Jenny Jones

Matt wanted his family’s home to express all of the things they are interested in.

Clearly baffled, Kevin quizzed the couple on why they wanted a mountain on the side of their home.

Matt replied: “We saw these pictures of this Disneyland ride in San Diego where they were making this hyper realistic mountain. And we thought ‘why not try and replicate it’.”

Viewers were mortified by the eyesore and were confused by the unusual design attached to the roof.

One wrote: “Don’t put any of the houses through this week, especially this mountain house. #houseoftheyear #granddesigns”

“There’s pioneering and then there’s plain ridiculous, mountain house. #houseoftheyear #granddesigns,” another said.

A third posted: “Looks like some sort of abandoned children’s play house, with a mountain view foam cut-out. Hideous. #houseoftheyear #granddesigns”

A fourth commented: “These houses are getting worse…Mountain House is an eyesore! #houseoftheyear #granddesigns”

Another bemused fan tweeted: “So, the extension with a stupid board to pretend it’s a mountain, yeah really clever stuff. #houseoftheyear #granddesigns”

One stunned viewer added: “‘Hyper-realistic mountain’ err really? #GrandDesigns”

Stepping inside the property is a theatrical experience, with plenty of character including exposed brick wall that doubles up as storage space, a foam seat that look like a piece of cheese and a woolly concrete wall.

They also opted for recycled chopping boards for their kitchen worktops and recycled car tyres for the dining table legs.

Hollyoaks' Jorgie Porter gives birth to first baby and reveals adorable name
People are only just realising how to clean your ears - the 2 dangerous mistakes

Laura said she often gets asked why she put a mountain on the back of the house and usually replies “why not”, while Matt said coming home to an old white box would be boring.

Meanwhile, the neighbours said they are often stunned by the striking appearance but praised the innovative look of the property.

Neighbours said they are often stunned by its striking appearance

5

Neighbours said they are often stunned by its striking appearanceCredit: Channel 4
Matt and Laura wanted a mountain roof after seeing it in a Disneyland ride

5

Matt and Laura wanted a mountain roof after seeing it in a Disneyland rideCredit: Channel 4

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘752905198150451’);
fbq(‘track’, “PageView”);